20 de maig del 2017

Dijous 25 de maig, a les 20h, Cinefòrum: Sortint del cinema... “Le capital" de C. Costa-Gavras + "Master of the Universe" de M. Bauder a la Biblioteca Pau Vila


Sessió de cinefòrum a càrrec de Joan Domènech, president del Cineclub Hal 2002.



Sessió doble de cinefòrum “Sortint del cinema”, dins el projecte BiblioClub Filmoteca, per parlar del documental Master of the Universe (Confessions d’un banquer, Marc Bauder, 2013). Els amos de l’univers no són ni els polítics, ni els exèrcits, ni els governs. Els veritables amos de l’univers són els bancs d’inversions. Un poderós banquer alemany ens dóna una inquietant visió de les seves emocions, motivacions i prediccions.

Per a més informació:
Fitxa artística de la pel·lícula: www.filmaffinity.com/es/film371427.html 
Tràiler oficial de la pel·lícula: www.youtube.com/watch?v=OIUPWWwEclc

En aquesta ocasió també comentarem la pel·lícula Le Capital (El capital, Constantin Costa-Gavras, 2012). Marc Tourneuil és un cínic empleat de banca, un sector en plena crisi econòmica mundial. Des del no-res, Marc començarà un ascens imparable pels secrets del món de la banca fins a convertir-se en una de les persones més poderoses i influents del país. "Gavras mai porta el material cap al territori al·legòric, és una mirada relativament directa a les conseqüències de deixar-se encegar pels diners, amb una de les visions més clares i precises sobre la depravació econòmica des de Wall Street." (Eric Kohn)

Per a més informació: 
Fitxa artística de la pel·lícula: www.filmaffinity.com/es/film499059.html 
Tràiler oficial de la pel·lícula: www.youtube.com/watch?v=FemjW7tmynY

Entrada lliure | Aforament limitat Ho coorganitzem amb el Cineclub Hal 2002