24 de juliol del 2011

La Biblioteca PauVila us proposa un estiu de cine!

El cinema, a l'estiu, es relaciona sovint amb plaents sessions a l'aire lliure. Bé, la fresca (o el fresc), us l'haureu de buscar vosaltres, però el cinema, sí que us el podem oferir des de la Biblioteca. Entre l'àmplia oferta de cinema clàssic, western, cinema negre, drama, terror, històric, comèdia, i tot el que us passi pel cap, us oferim una selecció de refrescants obres del millor cinema i per a tots els públics.

Per començar, dos westerns inspirats en la mítiques figures de Wyatt Earp i Doc Holliday i el no menys mític duel en OK Corral contra el clan dels Clanton: Pasión de los fuertes, dirigida el 1946 per John Ford i protagonitzada per Henry Fonda, Linda Darnell i Victor Mature. El 1957, John Sturges va dirigir Duelo de titanes amb Burt Lancaster, Kirk Douglas i Rhonda Fleming en els papers protagonistes. Dos magnífics westerns, dues visions diferents d'una mateixa història.

Tim Burton és, sens dubte, un dels màxims exponents del cinema fantàstic dels últims vint-i-cinc anys, però en les seves pel·lícules es barregen gèneres sense complexos. A la Biblioteca en trobareu uns quants exemples: L’humor a Bitelchus (1988); l'acció a Batman (1989) i Batman vuelve (1992); el drama a Eduardo Manostijeras (1990) i Big fish (2003); el drama biogràfic a Ed Wood (1994); el terror a Sleepy Hollow (1999), el musical de terror a Sweeney Todd (2007) i l'animació musical a La novia cadáver (2005).

Ara que s'ha estrenat la segona part de Harry Potter y las reliquias de la muerte és una bona ocasió per repassar les sis aventures anteriors del mag més famós del món i els seus amics. La Biblioteca disposa de tota la sèrie Harry Potter -excepte les últimes dues parts de la darrera pel.lícula-. Una saga d'enorme fantasia i acció que val la pena recuperar i que recomanem, només per als més agosarats, l'experiència de veure-la d'una tirada.

Una altra série d'ineludible visionat, en ser un dels màxims exponents del cinema d'aventures de tots els temps és, efectivament, la d’Indiana Jones. Qualsevol ocasió és bona per gaudir de les trepidants peripècies d'aquest arqueòleg de cul inquiet. A la Pau Vila us esperen les tres primeres parts de la sèrie: En busca de arca perdida (1981), Indiana Jones y el templo maldito (1984) i Indiana Jones y la última cruzada (1989).

No cal dir que tenim moltes més pel·lícules, per veure a la fresca, a la vostra disposició: De Kill Bill a Fargo; de Centauros del desierto a El sentido de la vida; de Hook a Sueños de un seductor; de Full Monty a King Kong; i un llarg etcètera.